Kablo İnternet Nedir?

İnternet hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu yüzden artık hemen hemen her evde İnternet bulunur. Her yaş grubu İnternet’i severek ve eğlenerek kullanır. Kimi sadece sosyal medyada gezinir. Kimi ise video izler veya mesajlaşır. Herkesin ilgi alanı farklıdır. Herkes aradığı çoğu şeye İnternet üzerinden ulaşabilir. Bu yüzden İnternet hayatımızı kolaylaştıran en önemli etkendir. İnternet’e sahip olmak için bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekir. Herkes kullanabileceği kadar İnternet satın alır. İnternet’i telefonunuza da satın alıp, yükleyip, kullanabilirsiniz. İnternet teknolojinin bize kazandırdığı en büyük nimetlerden biri olarak görülür. Ama doğru ve gerekli olduğu zamanlarda kullanılınca bu kurak geçerli sayılır. İnternet’e uzaktan da bağlanılabilir. Buna WİFİ özelliği adı verilir. Kabloyla bağlanılmasına ise adı gibi kablo İnternet adı verilir.

Kablo İnternet

Kablo İnternet

Kablo İnternet modeminizin, hiç bir şeye ihtiyaç duymadan, sadece kablo aracılığı ile bilgisayara bağlanmasıdır. Kablo İnternet’te hiç bir servis sağlayıcısına ihtiyaç duyulmaz. Kablo İnternet’in hızı normal İnternetlere göre daha yavaştır. Kablo hatları TV üzerinden de çekilebilir. Eski zamanlarda çok tercih edilirdi. Ama günümüzde kablosuz İnternet daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Çok karışık bir yapıya sahiptir. Genellikle masaüstü bilgisayar kullanıcıları kablolu İnternet kullanırlar. Laptop yani dizüstü bilgisayar kullanıcıları genellikle kablo İnternet kullanmaz. Çünkü dizüstü bilgisayar uzaktan da İnternet’e bağlanabilir.

Kablo İnternet Nasılı Kurulur?

Televizyonun kablosunu modeme takıp öbür uçta kalan kabloyu bilgisayar girişine takınca İnternet devreye girer ve İnternet’in keyfini çıkarabilirsiniz.