Eskişehir Bisiklet Parkurları

  • Anasayfa
  • Eskişehir Bisiklet Parkurları

Eskişehir’in doğu ve güney doğusunda bisiklet ile gidebileceğiniz parkurları sizler için toparladım. Rotaların hepsine defalarca gittiğim için özellikle trafikten uzak ve güvenli yolları seçmeye çalıştım. Rotaları ve haritaların çeşitli dosya formatlarını yazının sonundaki tabloda bulabilirsiniz.

Karacaşehir Dağ Bisikleti Parkuru (22 KM)

Kesinlikle sadece dağ bisikleti ile gidilebilinecek bir parkurdur. Parkura ulaşmak için 2 km dik bir rampa çıkmanız gerek. İnişte keskin virajlar var zeminde taşlı olduğu için kontrollü bir iniş yapın. Kısa ama eğlenceli bir parkurdur.

Kızılinler (32 KM)

Eskişehir’de bisiklet ile ilgilenen kime sorsanız hemen herkesin bildiği bir parkurdur. Bölgeye iki yoldan ulaşabilirsiniz. Birincisi Kütahya Caddesi üzerinde asfalt yoldur. Burada 1 kilometrelik dik rampa mevcut özellikle kondisyon yapmak isteyen bisiklet severler bu parkuru kullanabilirler. Hem yol hem dağ bisikletleri için uygun bir yoldur.

İkinci parkur ise Karacaşehir köyü üzerinden düz bir yoldur. Burası ise dağ bisikletine daha uygun, yol bisikleti kullanan arkadaşlar zorlanırlar.

Kayapınar Parkuru (35 KM)

Sert rampaları olmayan düz bir yol, dağ bisikleti ile gidilmesi gerek. 8-9 kilometre traktör yolundan gidiyorsunuz.

Yusuflar Köyü (42 KM)

Antrenmanlarınız için kullanabileceğiniz düz bir parkurdur. Parkurun sonunda sazova parkında mola verebilirsiniz.

Musaözü Göleti (48 KM)

Musaözü göleti piknik alanıdır. Göletin etrafında mangalcılar için masalar mevcut. Alana girmek için ücret ödemeniz gerek. Musaözü ne giderken 3 köyden geçiyoruz.

Uluçayır Parkuru (53 KM)

Uzun ama zorluk derececi kolay bir rota. En başta çıkacağınız 2 kilometrelik rampa dışında sizi zorlayacak bir yol yok. Yol üzerindeki kahvelere uğrayarak çay içebilir molalarınızı burada verebilirsiniz.

Yeni Sofça Köyü (67,8 KM)

Bu rotada benim favorimdir. Rotayı hazırlarken Yeni Sofça köyünde değil, Yeni Sofça köyünün dışında bulunan hamamda bitirdim. Bu hamam zamanında bölgede bulunan işletmedeki, işçilerin kullanması için yapılmış. İşletme kapanınca hamam herkes tarafından kullanılmaya başlanmış. Hamamdaki suyun sıcaklığı yaz, kış 20-25 derece civarında. Bir kapalı alanda suyun ilk çıktığı yer ve dışarıda hamamdaki fazla suyun dışarı atılması ile oluşan bir havuz var. Parkurun sonunda burada mola verip hamama girebilirsiniz.

Porsuk Barajı (76 KM)

Eskişehir’e yılda 206 hm³ içme ve kullanma suyu sağlayan, Porsuk barajına bisiklet ile gidebileceğiniz en iyi parkurlardan birisidir. Musaözü köyünden önce sola dönerek bir daire oluşturuyoruz ve yine Musaözü göleti üzerinden geliş yolumuza ulaşıyoruz.

Kalabak Köyü (84 KM)

Köye giderken tatlı bir rampası vardır, kondisyon yapmak isteyenler için güzel bir yol. Yolun 4-5 kilometresi etrafı ağaçlar ile kaplıdır. Yol üzerinde dere kenarında mola verebileceğiniz alanlar mevcut. Kalabak köyüne ulaştıktan sonra köy çeşmesinden su içmeyi unutmayın. Dönüş yolu gidişe göre daha kolay ve hızlı olacaktır.

Beşik Deresi Şelale (85 KM)

Beşik Deresi bir mesire alanıdır, içerisinde ufak birde şelale mevcut. Rotada gittiğimiz yoldan tekrar geri dönmemek için biraz zorlu hazırladım. Beşik Deresine ulaştıktan sonra orman yolundan Kalabak köyüne geçip parkuru daire şeklinde tamamlıyoruz. Yokuşlu ve zor bir parkurdur. Bisiklete yeni başlayan arkadaşlar için, bir daha bisiklete binmemesine sebep olacak bir yol.

Rotalar ve Dosya Formatları

Tüm parkurları tek bir haritada incelemek için tıklayınız.

Haritaları Wikiloc’dan görmek için tıklayınız. 

Rota KMZ Format Google Maps Format GPX Format (Gps Cihazları İçin)
Karacaşehir Dağ Bisikleti Parkuru (22 KM) indir incele indir
Kızılinler (32 KM) indir incele indir
Kayapınar Parkuru (35 KM) indir incele indir
Yusuflar Köyü (42 KM) indir incele indir
Musaözü Göleti (48 KM) indir incele indir
Uluçayır Parkuru (53 KM) indir incele indir
Yeni Sofça Köyü (67,8 KM) indir incele indir
Porsuk Barajı (76 KM) indir incele indir
Kalabak Köyü (84 KM) indir incele indir
Beşik Deresi Şelale (85 KM) indir incele indir

UYARILAR

  • Tüm parkurlarda kask kullanın
  • Yanınıza kendinize yetecek kadar su ve yiyecek alın. Bu parkurlarda market, bakkal vs gibi yerler bulmazsınız.
  • Bisikletiniz için yanınızda lastik tamir kiti, pompa, zincir pimi anahtarı, yedek iç lastik bulundurunuz.

Rotalardaki Tarihi Yerler