Html Nedir?

HTML web programlamada kullanılan bir işaretleme dilidir. Bir programlama dilinden sayılmayan HTML, belirli etiketler sayesinde web sitesinin iskeletini oluşturmaya yarar. Bu işaretler sayesinde etiketler açılır ve kapatılır: “”. HTML işaretleme dili öğrenmesi hızlı ve kolay olduğundan dolayı, çoğu acemi yazılımcı tarafından başlangıç dili olarak seçilir. HTML sayesinde web sitenizin metinlerini, sayfa renklerini, yazı fontlarını, resimlerini ayarlayabilirsiniz. Tabii ki de günümüzde sadece HTML bilerek bir web sitesi oluşturmanız, çok zor olacaktır. CSS ve de JS teknolojilerine de hakim olursanız tam anlamıyla bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

HTML Nasıl Öğrenilir?

Bunun için birçok yol vardır. İnternet üzerinden ücretli veya ücretsiz olarak konu anlatım derslerini edinebilirsiniz. Buna ek olarak, günümüzde birçok kitap mağazası, yazılım teknolojilerini öğrenmek için kitap satışlarını sürdürmektedir. İnternet üzerinde aradığınız teknolojiyle ilgili birçok makale bulabilmeniz de mümkündür. HTML, açılıp kapanabilen etiketlere sahiptir. HTML yapısına hakim olursanız bu etiketler sayesinde rahatlıkla HTML ile çalışabilirsiniz.

Html Nedir?

HTML Öğrenmek Kolay Mıdır?

HTML bir programlama dili olmadığından, diğer dillere göre daha kolay öğrenilebilir. Kararlı bir çalışma ile yazılıma yeni başlayan bir kişi, sadece birkaç haftada HTML öğrenebilir. İngilizceye yabancıysanız HTML etiketlerinin işlevlerini anlamakta zorlanabilir ve de bu öğrenme süresini uzatabilirsiniz.

HTML İşaretleme Dilinin Görevi Nedir?

HTML, ziyaret ettiğiniz web sitesinin size görünmeyen kısmıdır. HTML, yazılan kodları işleyerek, sizin web sitelerinde gördüğünüz tasarımı almalarını sağlar. Bu işaretleme dilinin asıl görevi, bir program çalıştırmaktan ziyade, bir web sitesini kullanıcı için hazır hale getirmektir. HTML etiketleri sayesinde sitenizin arka planına resim ekleyebilir, bu resmin çözünürlük ayarlarını yapabilirsiniz. Ayrıca, yazı fontlarını ayarlayıp, yazılara renk verebilirsiniz. Ayarlamasını yaptığınız bütün bu resim ve yazıların konumlandırması için de HTML kullanabilirsiniz.