Oyun Grafikleri Nasil Yapilir?

  • Anasayfa
  • Oyun Grafikleri Nasil Yapilir?

Oyun severlerin birçoğu oyunları oynamaktan ziyade kendi oyunlarını oluşturmak ve bunları piyasaya sürmek isterler. Bazıları iş bazıları ise bunu ek gelir olarak görmekte. Fakat birçok kişide bunun nasıl yapılacağını bilmiyor. Bir oyunun grafiklerini yapmaya geçmeden önce bir oyunun baştan sona nasıl tasarlandığını bilmek gerek.

 İlk olarak bilmeniz lazım ki, ufak boyutlu bir çalışma yapsanız bile bu sizin tahmin ettiğinizden daha fazla zaman alacaktır. En basit bir oyunun bile üzerinde en az 1-2 ay, daha önce hiç tecrübeniz yoksa 3-4 aya kadar zaman ayırmanız lazım.

Bir Oyun Nasıl Yapılır?

İlk olarak oyununuzun yapımına başlamadan önce kafanızda bir fikir oluşturun. Oluşturacağınız oyunun kategorisini (mmorpg, çok oyunculu, tek kişilik, hikeyeye dayalı vb.) belirleyerek bunu üzerinden gidin. Bu şekilde çalışmanız daha rahat ilerleyecektir.

Hangi Oyun motorunu kullanmalıyız?

Unity

 Oluşturmak istediğiniz oyun online ise unity sizin tercihiniz olmalı. Grafikleri gayet iyi ve kodlama bilginize bağlı olarak bu motor ile birbirinden yaratıcı ve güzel oyunlar tasarlama imkanına sahipsiniz.

Unreal Engine

 Unreal Engine motoru, günümüzde birçok oyunun yapımı için kullanılmakta, ayrıca bu alanda en iyi motorlar arasında yer alıyor. Unreal Engine’nin Grafik alanı diğer motorlara nazaran oldukça ileri seviyededir. “gökyüzü, binalar, denizler, ağaçlar, karakterler vb.” bütün unsurları olabilecek en iyi şekilde içinde barındırıyor ve inanılmaz derecede güçlü bir motordur.

CryEngine

CryEngine motoru ile ister Hikaye bazlı, ister Çok Oyunculu isterseniz de Çok Oyunculu Hayatta Kalma oyunları gibi istediğiniz her türden oyunlar tasarlayabilirsiniz. CryEngine motoru ile tasarlayamayacağınız bir oyunun neredeyse olmadığını söylemek doğru olacaktır.

 Ayrıca bu motorları şuan hala birçok popüler şirket tarafından kullanılmaktadır.

Oyun Grafikleri Nasıl Oluşturulur?

Birçok oyuncunun değer verdiği grafikler oyunların temelidir desek yanlış söylemiş olmayız. Grafikler ise modelleme olmadan olmaz. Detaylar, Modeller ve kaplamalar ne kadar iyi olursa oyunun da tutma ihtimali bir o kadar artar. Örneğin oluşturacağımız oyunun Online olduğunu varsayarsak, Hikaye bazlı bir oyuna nazaran Modellemeler, Silahlar, Map Tasarımları, güzel grafikler ve karakterler bir tık daha ön planda çünkü Hikaye bazlı oyunlarda hikayeler grafikleri bir nebze olsa da görmezden gelebilmemizi sağlıyor buna örnek olarak Undertale oyununu verebiliriz.

Oyunun grafikleri oluşturulurken aşağıda verilen programların en az birini bilmemiz zorunlu.

Blender

Blender, sizlere görebileceğiniz her şeyi modelleyebileceğiniz bir program sunmakta. Binalar, Evler, Silahlar ve Karakterler modelleyebilirsiniz.

ZBrush

Zbrush detaylandırma işlerimizi görecektir. Örneğin, Blender’da oluşturduğunuz modellemeye herhangi bir Gölge veya İnce Detay ekleyemezsiniz. Fakat ZBrush’da bu mümkün. İstediğiniz her türlü ince işleri modellemenin istediğiniz bir kısmına ekleyebilir ve çok daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz

3ds Max

3ds Max’ta aynı Blender gibi gözle görülebilecek her şeyi modelleme imkanı sağlamakta.