Özünde WordPress

Yazı yazmayı ve araştırmayı seven bir insan için vazgeçilmezlerden biridir kişisel bloglar. İnternette çeşitli blog siteleri var hangisine üye olmam lazım diye bir soru beliriyor insanın zihninde. Uluslararası olan bir tanesini size önerebilirim: wordpress.

Peki, nedir bu wordpress ve nasıl çalışır?

Öncelikle kaydınızı yaptıktan sonra, mailinize gelen aktivasyon mailini açıp üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekir. Sonrasında kendinize bir profil oluşturmanız lazım. Profildeki bilgilerinizi herkesin göreceğini de unutmayın. Blog için düşündüğünüz özel bir adı da vermelisiniz ki, özel bir konu hakkında bilgi arayanlar sizin blogunuza kolaylıkla erişebilsin. Sonrasında araştırma yaparak, istediğin bir konu hakkında ufaktan yazmaya başlayabilirsin.

İnternette gezinirken bir haber okudun ve bu seni etkiledi. Sonuçtan yola çıkarak, olayın nedenlerini sınıflara ayırıp ve bunları yeniden kurgulayarak blogunda yazıp bilgilendirici bir yazı paylaşmış olursun. O problem ile karşılaşan biri senin yazını okuyup, daha kolay çözüm yolları üretebilir belki. Ya da içinde olduğun bir araştırma projesinde bir konuya çözüm bulamadın. Özel bir proje olduğu için adını yazmadan sorunu çözüm yollarını yazıp hangisinin mantıklı olduğunu tartışmaya açabilirsin. Böylece kendine bir çözüm de bulmuş olabilirsin.

Arkadaşlarına blogunu tavsiye edip, sosyal medya hesaplarında paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin. Blog işi ne saçma gibi bir düşünce sakın aklına gelmesin. WordPress ı bilgisayarınıza indirin ve açın. Dünyanın her yerinden insana erişiminize imkân sağlayan bir uygulama olan wordpress, kendinizi geliştirmenize de vesile olacak. İngilizceye hakim iseniz kullanımı çok çok kolay bir uygulama. İlla İngilizce şart mı derseniz, wordpressin Türkiye ayağı da var ve Türkçe olarak da size bilgiler verip yönlendirmektedir. Birbirinden güzel Türkçe temalarıyla vazgeçemeyeceğiniz bir blog deneyimi yaşatacak size wordpress.

Size birkaç tüyo vereceğim. Research Gate adlı bir site var. Akademisyenlerin, hocaların ve öğrencilerin üye olabildiği bir site. Site İngilizce ve makale paylaşımı yapılıyor. Her akademisyen ve hocanın her sene belirli miktarda akademik makale yayımlaması lazım. Onları research gate üzerinden paylaşıyorlar ve çoğu izin istemeli ve paralı oluyor. Yani karşı tarafın size ücretsiz bir şekilde izin verip onaylaması lazım o makaleyi görmeniz için ya da izin verme olayı olmayıp parasını verip indirmeniz gerek. Dolar üzerinden bir hayli para vermeniz gerekiyor. Öğrenci iseniz sizi gerçekten zora sokar bu durum. Orada gördüğünüz makale başlıklarını google da bulmaya çalışın. Bulabildiğiniz kadarını okuyun.

blank

Anladıklarınızı not edin, anlamadıklarınızı da ayrıca yazın. WordPress uygulamanızı açıp konu başlığınızı yazın. Sonrasında anladıklarınızı yazmaya başlayın. Anlamadıklarınızı da ayrıca belirtin. O konu hakkında bilgisi olan muhakkak vardır ve size yardımcı olacak cevaplar verir. Direk cevap vermese bile sizi bilgiyi bulacağınız yerin linkini yollar bu şekilde yardımcı olur. Uluslararası olan ve herkese erişimi olan bu uygulamada merak edilenlerin doğru bir şekilde öğrenilmesinin daha kolay olduğunu düşünüyorum. Olay sadece basit bir blog olayı değil. Olay bilgi akışı ve yeni bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktır.