Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

  • Anasayfa
  • Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

Bir web siteniz var ve arama motorlarında kolayca bulunabilmek istiyorsunuz. Ya da yapılan aramalarda üst sıralarda çıkmayı hedefliyorsunuz. Öncelikle bu tip sonuçları elde etmeniz için bir takım SEO çalışmaları yapmanız gerekiyor. Yapacağınız ilk çalışmalardan biri ise site içi SEO ve bu çalışma web siteniz için hayati önem taşıyor. Bu yazımızda site içerisinde SEO açısından kullanabileceğiniz tekniklerinden bahsedeceğiz ve size bu konuda mesafe kat ettireceğimizden şüpheniz olmasın. Hazırsanız web sitenizi üst sıralara çıkarmaya başlayalım.

SEO’ya Uygun Bağlantı Linkleri Oluşturun

Web sitenizde yayınlayacağınız içeriklerin bağlantı linklerini yani URL’leri, kısa tutmaya çalışın ve anahtar kelimeleri içerecek şekilde oluşturun. URL’nizin ilk kelimeleri oldukça önemli çünkü arama motorları genellikle URL’lerinizin ilk 3-4 kelimesine odaklanırlar. Yayınlayacağınız içeriklerin linki oluşturulurken, alan adınızın sonunda anlamsız uzantılardan oluşan otomatik linkleri muhakkak bu şekilde tekrar düzenleyin.

Başlığın İlk Kelimesine Anahtar Kelime İle Başlayın

Site içi SEO için başlığınız oldukça önemlidir. Başlığın ilk kelimesinde keyword barındıran sayfalar, diğer sayfalara nazaran daha ön sıralarda çıkmaktadır.

Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

Görseller Kullanın

Web sitenizde yayınladığınız içerikler sadece metin içerirse ziyaretçileriniz sıkılabilirler. Ziyaretçilerinizin sayfanızı kısa sürede terk etmemesini sağlamak adına içeriklerinizde konu ile ilişkili görsel, kısa video veya grafikler kullanın.

Dış Kaynaklara Köprü Oluşturun

Yayınladığınız içeriklerde paylaştığınız bilgiler için kaynak olarak kullandığınız farklı sitelerin linklerini belirtebilirsiniz. Bu hem güvenilir bir platform olarak algılanmanıza yardımcı olur, hem de bu tür detaylar arama motorlarının dikkatini çeker.

İçeriğinize Anahtar Kelimeleri Serpiştirin

Site içi SEO için olmazsa olmazlardan biri de içerikte anahtar kelimelerin yeteri kadar kullanılmasıdır. Özelikle ilk 50-100 kelimelik bölümde anahtar kelimeyi muhakkak bulundurun. Gelişme ve sonuç bölümlerinde de anahtar kelimelere mutlaka yer vermeye gayret edin.

Hızı Göz Ardı Etmeyin

Yayınlayacağınız içeriği web sitenize yüklerken geçen süreyi tespit edin. Şayet bu işlem 4 saniye ve üzeri bir zaman alıyorsa arama motorları ile aranız iyi olmayacaktır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için kaliteli bir hosting ve ağır olmayan temalar tercih etmenizde fayda var.

Başlığınızın Etkisini Arttırın

Başlığınızı oluştururken, ‘’Yılın En İyi Filmleri’’ yerine ‘’İşte Yılın En İyi Filmleri’’ veya ‘’2018’in En İyi Filmleri’’ ya da ‘’İşte 2018’in En İyi Filmleri’’ gibi detaylar kullanın.

İç Bağlantılar Kullanın

Web sitenizi üst sıralara çıkarmak için uygulayacağınız diğer bir site içi SEO tekniği ise, ziyaretçilerinizi farklı içeriklerinize yönlendirebileceğiniz site içi bağlantılarınızdır. Sunduğunuz içerik ile ilişkili olabilecek diğer içeriklerinizin linklerini ‘’Detaylı bilgi için bu yazımıza göz atın’’ gibi ifadelerle işaretleyerek, ziyaretçinizin sayfanızda daha fazla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Arama motorları sitenizin kalitesini kontrol ederken, ziyaretçilerin sayfada ne kadar zaman geçirdiğine dair analizleri sıklıkla kullanırlar. Site içi bağlantılar kullanmak bu yüzden oldukça önemli.