Web Siteleri İçin Veritabanı Hazırlamak

  • Anasayfa
  • Web Siteleri İçin Veritabanı Hazırlamak

Veri; varlık hakkındaki tüm bilgilerin genel adıdır. Veri tabanı da birbirleriyle ilişkili olan bazı verileri düzenleyerek depolamayı ve kullanımını sağlayan depolama ortamına verilen isimdir. Kısacası veritabanı; veriler topluluğu anlamına da gelmektedir. Veri tabanı oluşturmak için yazılımlar gerekmektedir ve yazılım; işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli olan kodlardan oluşmaktadır. Veri tabanı birçok yerde kullanılmaktadır. Bunlar web siteleri, kamu sektörü, banka, hastane, şirket verileri, market, eczane, kitapçı gibi yerlerdir. Tüm bu yerlerde işlemler veritabanı sayesinde yürütülebilmektedir.

Veritabanı Hazırlamak

Web Sitesi ve Veri Tabanı

Web siteleri; günümüz koşullarında en büyük teknoloji olan internet üzerinde yer alan iletişim platformlarıdır. Web sitesi oluşturulurken birçok internet sitesinden yardım alınabilmekte ve farklı tasarımlar oluşturularak istenilen site düzeni gerçekleştirilebilmektedir.

Dolayısıyla web sitesi oluşturulduğunda da veritabanı önemlidir ve web sitelerinin büyük bir çoğunluğu da veritabanı kullanmaktadır. Yani E-ticaret; alışveriş yapılan sitelerdeki ürünler ve ürün bilgileri, o siteye ait üyelikler, gerçekleştirilen alışveriş kayıtları, bazı sitelerde yazılan bilgi yazıları, makaleler, hikayeler ve daha birçok araştırma yazıları da veri tabanında depolanmaktadır. Kısacası saklanması gereken tüm müşteri, satış, ürün gibi birçok önemli ve sonradan ulaşılması gereken bilgiler veritabanı içinde depolanır. Bu nedenle web siteleri veritabanı kullanmaktadır.

Veri Tabanı Hazırlamak

Veritabanı birçok siteden, kitaptan ve işinin ehli olan kişilerden yardım alınarak veya hazır yaptırılmaktadır. Çeşitli yollarla oluşturulan veri tabanları web sitelerinde de gerekli olan ve girilmiş, kaydedilmiş, tekrardan kullanılmak üzere tüm bilgileri depolamaktadır. Bu nedenle veri tabanları yardım alınarak kolaylıkla oluşturulabilmektedir. Oluşturulan veri tabanı; veri tabanı yönetim sistemleri olarak bilinen yazılımlarla oluşturulabilmektedir.

Bu şekilde çoğaltma, saklama ve güncelleme gibi işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Birçok veri tabanı yönetim sistemleri bulunmaktadır ve bunlar da Microsoft Access, MySQL, Oracle, Microsoft SQL Server, Progress ve daha birçok program çeşitleridir.

Bu ve benzeri programlar oluşturulduktan sonra web sitelerinin veri tabanlarının hazırlanmasında da yardımcı olmaktadır. Sonuç olarak veri tabanı sitenin depolanması, saklanması, kaydedilmesi ve sonradan tekrar kullanılması için üretilmiş yazılımlara verilen genel addır. Hastanelerde, kütüphanelerde, kitapçılarda, eczanelerde kullanımının yanı sıra web sitelerinde de yaygın bir şekilde veri tabanı yazılımları kullanılmaktadır.