Yazılım Dersleri Nerede Alınır?

  • Anasayfa
  • Yazılım Dersleri Nerede Alınır?

Son yılların gözde mesleği haline gelen yazılım sektörü Dünya çapında en çok istihdam imkânı sağlayan ve yüksek gelir getiren meslekleri arasındadır. İş istihdamı bakımından da yazılımcıların iş konusunda neredeyse hiç boş kalmadıkları bu sektör halen yetişmiş eleman ihtiyacının sıklıkla yaşamaktadır.

 Yazılım Alt yapısı nerede başlar?

Mesleki liselerde giriş düzeyinde öğretilen ve genelde Web tabanlı olan HTML, PHP, ASP gibi yazılım dilleri Üniversitede yerini C, C#, Delphi, Java, Asp.Net, gibi dillere bırakırken Üniversite düzeyinde öğrenilen Yazılım dilleri ile Masaüstü program, Mobil Program ve uygulamalar yapılabilmektedir.

Yazılım Dersleri Nerede Alınır?

Okul alt yapısı da olmaksızın eğer hiç bir yazılım dili tecrübeniz yok ve Yazılıma sıfırdan başlayacaksanız ilk olarak çevrenizdeki yazılım ile ilgilenen kişilere ya da çevrenizde böyle bir kimse yoksa İnternet üzerinde yapacağınız bir aramayla Yazılım dersleri nerede alınır? Sorusuna cevap bulabileceksiniz. Kurumsal anlamda Yazılım dillerinin eğitimini profesyonel düzeyde veren eğitim kurumlarına müracaat etmeniz halinde gerekli ilk adımı atmış olacaksınız.

Yazılım Eğitimi veren kuruma ne sormalıyım?

Yazılım Sektöründe iyi bir başlangıç yapabilmek için öncelikli olarak iyi bir araştırma yapılmalı ve ilk olarak hangi yazılım dillerinin güncel hangilerinin eski olduğunu ve hangi diller ile ile ne tür uygulamaların yapılabileceği öğrenilmelidir. Örnek vermek gerekirse siz sadece bir web sitesi yapmak istiyorsanız Delphi öğrenmenize ya da Masaüstü bir program yapmak istiyorsanız HTML dilini öğrenmenize gerek yoktur.

Zaman hepimiz için önemli bir kavram olduğundan işimize yaramayacak veya kullanmayacağımız Yazılım dillerini öğrenmek zamanımız bol değilse asıl öğrenmek istediğimiz dil öncesinde bizim için sadece zaman kaybı olacaktır. İlk olarak gerçekleştirmek istediğimiz proje için yeterli olan yazılım dillerini öğrenmeli ardından da her iyi bir yazılımcının yaptığı gibi boş zamanlarımızda çalışarak bildiğimiz yazılım dilleri sayısını da arttırmalıyız.